ГоловнаПолітика

ОБСЄ підтвердила неповний доступ на Донбасі

Спостерігачі хочуть потрапити в місця, куди відвели озброєння

ОБСЄ підтвердила неповний доступ на Донбасі
Фото: rbc.ua

Глава спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан підтвердив заяви української влади про те, що спостерігачі місії не мають повного доступу на деяких територіях Донбасу.

"Для моніторингу та верифікації наші спостерігачі повинні мати повний доступ і безпеку. Зараз ситуація на сході України така, що на деяких територіях у наших спостерігачів немає повного доступу", - сказав він журналістам у вівторок у Києві перед початком церемонії передачі 15 броньованих джипів Toyota СММ ОБСЄ від Європейського союзу, інформує "Інтерфакс-Україна".

За словами Апакана, спостерігачі місії в рамках верифікації повинні знати маршрути відведення важких озброєнь, а також місця їхньої концентрації.

"З цією метою ми постійно просимо обидві сторони надавати інформацію про маршрути відведення важких озброєнь, де воно зберігатиметься, а також місця їхньої концентрації", - сказав він.

Для повної верифікації процесу спостерігачі повинні побачити місця концентрації важкого озброєння, додав він.

Нагадаємо, у вівторок українська влада заявила, що сепаратисти не допускають СММ ОБСЄ до моніторингу процесу відведення важкого озброєння. При цьому у Генштабі підкреслили, що українська сторона виконує Мінські домовленості згідно з принципами міжнародного права і вимогами ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram