ГоловнаСвіт

Слідство вважає, що у справі Нємцова не було замовників

Убивство опозиціонера було особистою ініціативою Дадаєва і Шаванова.

Слідство вважає, що у справі Нємцова не було замовників
Фото: Сергей Нужненко

Убивство російського політика Бориса Нємцова спланували два колишні члени чеченського спецбатальйону "Північ" Заур Дадаєв і Біслан Шаванов. До такого попереднього висновку прийшли слідчі, пише "Росбалт" із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Вивчаючи докази, які зараз є у справі, показання свідків і основного обвинуваченого, можна зробити однозначний висновок: вбивство Нємцова було особистою ініціативою Дадаєва і Шаванова. У них не було жодних інших "замовників", - розповіло джерело в міліції. За його словами, версія про те, що екс-бійці "Півночі" пішли на злочин на чиєсь прохання, "не знаходить жодних підтверджень".

Слідчі вважають, що причиною вбивства Нємцова могли стати його релігійні погляди. "Після розстрілу карикатуристів із французького журналу Charlie Hebdo Дадаєва і Шаванова обурило, що окремі російські громадські діячі, в тому числі Борис Нємцов, виступали на підтримку загиблих, а також висловлювалися за необхідність появи таких малюнків і надалі. Колишні бійці "Півночі" вирішили покарати когось із цих діячів", - йдеться в повідомленні.

На думку правоохоронців, злочинці обрали кандидатуру Нємцова, оскільки він негативно висловлювався на адресу мусульман.

Для скоєння злочину залучили родичів Дадаєва - Анзора і Шадіда Губашових, які давно проживають у Москві, а також їхніх знайомих - Тамерлана Ексерханова і Хамзата Бахаєва.

Нагадаємо, у справі Нємцова затримано п'ятьох підозрюваних - бійця чеченського батальйону "Північ" Заура Дадаєва, охоронця гіпермаркету з Підмосков'я Анзора Губашова і його молодшого брата Шагіда. Четвертим був якийсь чоловік, який у момент затримання перебував в одній машині з Дадаєвим. Ще один підозрюваний Біслан Шаванов підірвав себе гранатою під час затримання в Грозному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram