>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Металіст" вибиває "Шахтар" із золотих перегонів

"Гірники", маючи на гравця більше, примудрилися зіграти внічию

"Металіст" вибиває "Шахтар" із золотих перегонів
Фото: ФК "Шахтер"

Донецький "Шахтар" сенсаційно у Львові втратив очки в матчі з "Металістом". При цьому весь другий тайм "гірники" грали в більшості - на 45-й хвилині арбітр Жабченко вигнав з поля Бесєдіна.

Харків'яни відкрили рахунок у грі на 18-й хвилині. "Гірники" втратили м'яч у центрі поля, дозволивши номінальним господарям провести швидку атаку. Каяду Кучера переграти не зумів, але м'яч відскочив до Довгого, який з 18-ти метрів послав м'яч точно в "дев'ятку" воріт П’ятова. Відновити статус-кво "Шахтар" зумів тільки в самому кінці тайму. Прорив Ілсінью не за правилами перервав Бесєдін у штрафному майданчику харків'ян. Срна з "точки" переграв Погорілого. Щодо призначення пенальті ніхто з футболістів "Металіста" не сперечався. А ось червона картка Бесєдіну викликає запитання.

Увесь другий тайм "Шахтар", природно, провів в атаках. Але забити "гірникам" вдалося лише раз. Адріано у дотик переправив м'яч у ворота після прострілу Гладкого.

У компенсований арбітром час "Металісту", який практично весь тайм провів у глухій обороні, вдалося зрівняти рахунок. Прийомов (екс-гравець "Шахтаря") переправив м'яч у ворота після навісу Бобка.

Таким чином, "Шахтар" практично втратив шанси на перемогу в чемпіонаті. На даний момент "гірники" відстають від "Динамо" на 4 очки. Однак сьогодні кияни грають з "Олімпіком". У разі перемоги команда Реброва відірветься від конкурента на 7 очок - такий гандикап відіграти буде неможливо.

У ще одному матчі туру "Іллічівець" здобув першу перемогу в сезоні. Маріупольці в Дніпропетровську обіграли "Зорю". Переможний м'яч забив Гринь на 4-й компенсованій хвилині. Ця перемога дозволила "Іллічівцю" набрати 7 очок і покинути останнє місце в турнірній таблиці (у "Карпат", які сьогодні приймають "Дніпро", 5 очок).

Донецький "Металург" завдяки м'ячу Джордже Лазіча обіграв запорізьких одноклубників.

"Металіст" — "Шахтар" 2:2

Голи: Довгий, 18, Прийомов, 90+3 — Срна, 45+4 (з пенальті), Луїс Адріано, 72

"Іллічівець" – "Зоря" 2:1

Голи: Зубков, 12, Гринь, 90+4 – Ліпартія, 26

"Металург" З - "Металург" Д 0:1

Гол: Лазіч, 9

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram