ГоловнаПолітика

Суд відібрав у Януковича 9 гектарів лісу в Сухолуччі

Влада по частинах повертає державі мисливські угіддя колишнього президента

Суд відібрав у Януковича 9 гектарів лісу в Сухолуччі
Фото: vyshgorod.olx.com.ua

Апеляційний суд Київської області відібрав у колишнього президента Віктора Януковича ще майже 9 гектарів лісу в межах села Сухолуччя на північ від Києва.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, ділянка вартістю 5,2 млн грн знаходилась у власності ТОВ "Дім лісника" згідно з розпорядженнями Київської обласної та Вишгородської районної адміністрацій.

Схема передачі землі цій фірмі була такою. Спочатку Київська ОДА вилучила з постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства земельні ділянки лісового фонду в адміністративних межах села Сухолуччя і змінила їхнє цільове призначення на землі сільськогосподарського призначення. Вишгородська адміністрація передала їх у власність 14 громадян для ведення особистого селянського господарства.

Проте надалі громадяни передали земельні ділянки на користь ТОВ "Дім лісника", якому обласна адміністрації у 2009 році змінила цільове призначення на землі для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу. На зазначених землях знаходиться резиденція колишнього президента України Януковича "Акація".

Районний суд першої інстанції у Вишгороді вирішив, що фірма, пов'язана з Януковичем, законно володіла лісом, апеляційний суд це рішення скасував.

Нагадаємо, що ще в серпні Госпсуд Київської області відібрав 2,6 га лісу у "Будинку лісника". Пізніше прокуратура оскаржила передачу ще 30,8 тис. гектарів мисливських угідь пов'язаному з Януковичем "Товариству мисливців і рибалок "Кедр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram