ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО відвели "Гради" на 35 км від лінії зіткнення

Техніку супроводжували групи спостерігачів ОБСЄ, повідомили в Міноборони

У Луганській області здійснено відведення ракетно-артилерійських дивізіонів Збройних сил України, які мають на озброєнні реактивні системи залпового вогню БМ-21, на передбачені мінськими угодами відстані.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Техніку на всьому шляху проходження супроводжували групи спостерігачів ОБСЄ, які вказали на відведення на відстань понад 35 кілометрів від лінії зіткнення сторін, відповідно до взятих Україною зобов'язань", - йдеться в повідомленні.

На маршруті проходження начальник штабу підрозділу з позивним "Деркач" підтвердив, що сьогодні вранці після отримання відповідного наказу артилеристи у супроводі спостерігачів ОБСЄ почали рух техніки в певний район:

"Спочатку відправилася перша батарея. Потім - інші підрозділи. Протягом дня буде виведено весь дивізіон, - розповів "Деркач". - Головне, щоб виведення важкої техніки зі смуги зіткнення належно виконувалися не тільки нами, а й протилежною стороною. Якщо ми виведемо зброю, а вони - ні, то ми готові в будь-який момент висунутися на свої колишні позиції", - додав він.

Нагадаємо, 5 березня в штабі АТО заявили, що Україна готова розпочати відведення "Ураганів" з 6 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram