ГоловнаПолітика

Помічниця Нємцова оприлюднила його записку про російських десантників на Донбасі

Нємцов написав записку за день до вбивства

Помічниця Нємцова оприлюднила його записку про російських десантників на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Помічниця Бориса Нємцова Ольга Шоріна показала агентству Reuters записку, яку він написав за день до вбивства.

Цю записку, за словами Шоріної, він написав, коли обговорював з нею підготовку доповіді про участь російської армії у конфлікті на сході України. Побоюючись, що його прослуховують, Нємцов вважав за краще писати на аркуші паперу. Він написав: "Зі мною зв'язалися десантники з Іваново. 17 убитих, десантникам не платять їхні гроші, але зараз вони бояться говорити".

Reuters зазначає, що не має незалежного підтвердження автентичності написаної від руки записки.

Нагадаємо, соратник Нємцова, російський опозиціонер Ілля Яшин пообіцяв опублікувати доповідь Нємцова про участь російських військ у конфлікті на Донбасі. Яшин повідомив, що єдина повна версія доповіді зберігалася на комп'ютері у квартирі Нємцова. При цьому жорсткий диск комп'ютера після загибелі політика вилучили слідчі. Тим не менш, зазначив опозиціонер, всі зібрані Нємцовим докази знаходяться в безпеці, і соратники вбитого політика постараються відновити за ними документ.

Версії про те, що зібрані Нємцовим докази присутності російських військових на Донбасі стали причиною його вбивства, дотримується Президент України Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram