ГоловнаСуспільствоВійна

Протезування бійців АТО за допомогою НАТО затягується через юридичні зволікання

Посол при НАТО розповів про Трастовий фонд альянсу для України

Протезування бійців АТО за допомогою НАТО затягується через юридичні зволікання
Фото: EPA/UPG

НАТО приступило до наповнення трастового фонду для протезування українських бійців, але його використання наразі затягується через юридичні зволікання.

Про це повідомив посол України при НАТО Ігор Долгов в інтерв'ю LB.ua.

"Щодо протезування, то ми очікуємо результати. Створено відповідний трастовий фонд і зараз він наповнюється. Ми отримуємо з України списки наших бійців, які потребують протезування, і передаємо їх нашим партнерам. Насамперед, мова йде про складні випадки, які ми не могли б забезпечити власними силами в Україні. Однак початок практичної роботи на цьому напрямку стримується тим, що на завершальній стадії знаходиться підписання відповідних юридичних угод між агентствами НАТО і Україною. Це є однією з передумов для того, щоб кошти, які залучаються до трастових фондів, використовувалися і почали працювати", - розповів він.

Допомога пораненим на LB.ua

Долгов при цьому зазначив, що НАТО вже координує лікування українських військових у зарубіжних госпіталях. "175 українських військових вже отримали допомогу у зарубіжних медичних установах, багато з них повернулися додому. І ця робота триватиме, оскільки, на жаль, є складні випадки, які потребують лікування за кордоном", - зазначив він.

Нагадаємо, у липні минулого року Верховна Рада гарантувала пораненим бійцям АТО протези та оздоровлення незалежно від встановлення інвалідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram