ГоловнаПолітика

Cуд у справі Штепи продовжиться 30 березня

У справі екс-мера Слов'янська оголошено обвинувальний акт

Cуд у справі Штепи продовжиться 30 березня
Фото: kp.ua

У першому засіданні Червонозаводського райсуду міста Харкова по суті справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яку звинувачують у сепаратизмі, оголошено перерву до 30 березня.

Про це розповіла прес-секретар прокурора області Віта Дубовик, пише Укрінформ.

"Після того як на суді зачитали обвинувальний акт, сторони подали клопотання про порядок вивчення доказів. Оскільки справа резонансна, держзвинувачення вважало за необхідне розглянути в суді всі докази, зібрані прокуратурою за час досудового розслідування, а це вісім томів. Однак суд вирішив, що потрібно конкретизувати і визначити саме той обсяг доказів, який необхідний для підтвердження звинувачень щодо Штепи. Для того щоб держзвинувачення визначилося з об'ємом зібраних доказів, у суді й оголосили перерву", - зазначила Дубовик.

За її словами, наступного разу колегія суддів збереться 30 березня.

Обвинувачена Неля Штепа на засіданні суду - воно пройшло в закритому режимі - продовжувала стверджувати, що відразу відмовилася співпрацювати з бойовиками (яких, до слова, як і раніше називає ополченцями).

Нагадаємо, Штепу затримали 11 липня за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України і створенні терористичної групи. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти у Слов'янськ під погрозами терористів і що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата".

Екс-меру Слов'янська Нелі Штепі, яка перебуває у Харківському СІЗО, загрожує довічний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram