ГоловнаЕкономікаДержава

Україна розраховує отримати у квітні $800 млн від Світового банку

Для цього необхідно ухвалити пакет із 10 законопроектів, повідомив міністр економіки

Україна розраховує отримати у квітні $800 млн від Світового банку
Фото: africagreenmedia.co.za

Україна розраховує вже у квітні отримати близько 800 млн доларів від Світового банку як основного кредитора проектів розвитку приватного сектору в рамках кредитної програми DPL2, яка передбачає фінансування програм розвитку.

Про це повідомив на брифінгу міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

Однак для цього, за словами міністра, необхідно ухвалити пакет із 10 законопроектів, включаючи законопроекти про захист прав інвесторів, про державне інвестування та формування сприятливого інвестиційного клімату, передає УНІАН.

"У першому читанні пройшов закон щодо захисту прав інвесторів. Ми сподіваємося, що він завтра (5 березня - ред.) пройде друге читання. Це один із 10 першочергових законопроектів, які треба прийняти, щоб отримати додаткові 800 млн дол. за програмою DPL2 від Світового банку, - сказав Абромавичус. - До цього ж пакета входить і законопроект про державні інвестиції, що передбачає оцінку ефективності кожної державної інвестиції... Якщо ми до 30 березня приймемо всі законопроекти, то кошти нам буде виділено вже в квітні".

Міністр підкреслив, що Україна має виконати поставлені завдання і боротися за кожен фінансовий ресурс, щоб мати можливість стабілізувати систему держфінансів та економіку в цілому.

Також у березні-квітні Україна очікує отримання першого траншу від Міжнародного валютного фонду за новою чотирирічною програмою співпраці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram