ГоловнаСвіт

Мінфін США пообіцяв Україні фінансову допомогу

Голова американського мінфіну привітав завзятість Києва у проведенні реформ

Мінфін США пообіцяв Україні фінансову допомогу
Фото: www.dyvys.in

Міністерство фінансів США пообіцяло Україні фінансову підтримку на проведення реформ.

Про це повідомляє РИА Новости. Міністр фінансів США Джек Лью пообіцяв Україні фінансову допомогу в телефонній розмові з українським прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Лью привітав "завзятість у проведенні реформ, необхідних для підтримки з боку МВФ" і запевнив, що Україні буде надана активна фінансова підтримка.

Раніше 3 березня президент США Барак Обама і лідери країн Євросоюзу так само висловлювалися за надання Україні фінансової допомоги. Крім того, США і ЄС домовилися про нові санкції за порушення мінських домовленостей.

"Лідери привітали ухвалення українським парламентом амбітного пакета реформ і підтвердили, що готові працювати з міжнародними партнерами, щоб надати Україні фінансову допомогу, яка потрібна їй, щоб стабілізувати економіку", - йдеться в повідомленні Білого дому.

У лютому 2015 року Міжнародний валютний фонд погодив програму фінансової допомоги Україні в розмірі $40 млрд на чотири роки. Довгостроковий план фінансування для України - більший, ніж поточна програма - ухвалили в обмін на узгоджені структурні економічні та фіскальні реформи. Перший транш МВФ може скласти $10 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram