ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський опозиціонер опублікує доповідь Нємцова про Україну

Єдина повна версія доповіді Нємцова по Україні зберігалася на жорсткому диску, вилученому слідчим

Російський опозиціонер опублікує доповідь Нємцова про Україну
Илья Яшин
Фото: Макс Левин

Російський опозиціонер Ілля Яшин пообіцяв опублікувати доповідь про Україну, підготовлену його вбитим соратником Борисом Нємцовим.

Про це Яшин заявив в інтерв'ю британській газеті The Times.

За словами опозиціонера, в документі містяться докази російської військової присутності на Донбасі.

Яшин зазначив, що єдина повна версія доповіді зберігалася на комп'ютері у квартирі Нємцова. При цьому слідчі вилучили жорсткий диск комп'ютера після загибелі політика. Попри це, зазначив опозиціонер, усі зібрані Нємцовим докази в безпеці, і соратники вбитого політика постараються відновити документ за ними.

Про підготовку Нємцовим доповіді про Україну стало відомо в ніч загибелі політика. Повідомляли, що документ містить свідчення батьків російських військовослужбовців, загиблих на Донбасі.

Зібрані ним докази присутності російських військових на Донбасі називали можливими причинами вбивства Нємцова. Зокрема, такої версії дотримувався Президент України Петро Порошенко.

Бориса Нємцова вбили чотирма пострілами в спину в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого. Вийти на слід виконавців злочину слідству поки що не вдалося. Російські слідчі розглядають одразу кілька версій того, що сталося, в тому числі вбивство політика з метою дестабілізації політичної ситуації. Підготовлена Нємцовим доповідь як можливий мотив офіційно не фігурувала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram