ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про ліквідацію Нацкомморалі

Верховна Рада внесла правки в закон ще в лютому

Порошенко підписав закон про ліквідацію Нацкомморалі
Сайт Нацкомиссии по морали
Фото: www.moral.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон про зміни до Закону "Про захист суспільної моралі". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з документом, із закону виключено положення про статус та засади діяльності Національної комісії з питань захисту моралі.

Замість скандальної комісії, відстежувати виконання законодавства будуть МВС, Мінкультури, Держкіно, Держкомітет з питань телебачення і радіомовлення, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення та інші державні органи у межах своєї компетенції.

Раніше рішення про ліквідацію Нацкомморалі ухвалила Верховна Рада України на засіданні 10 лютого.

Нацкомісія була створена згідно з Законом "Про захист суспільної моралі" від 20 листопада 2003 року і розпочала роботу наприкінці 2004 року. Її функцією була перевірка роботи ЗМІ та організаторів видовищних заходів на наявність сексуального чи еротичного контенту, насильства і жорстокості. Фінансування комісії здійснювалося коштом державного бюджету. Керівником комісії був Василь Костицький.

Найбільш відомими рішеннями комісії були заборона показу мультсеріалу "Сімпсони", програми Comedy Club, обмеження показу мультсеріалу South Park і рекомендація заборонити комп'ютерні ігри Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram