ГоловнаКультура

Українські музиканти влаштують фестиваль героїчної пісні

У фестивалі "Музика гідності" візьмуть участь 16 українських гуртів

2 квітня у київському клубі StereoPlaza відбудеться фестиваль героїчної пісні "Музика гідності".

Про це повідомляють організатори фестивалю, фонд "З Країни в Україну".

Участь у одноденному фестивалі візьмуть 16 українських музичних груп, серед яких Ярмак, Nesprosta, Крихітка, Dakh Daughters, Сергій Кузін, Тоня Матвієнко, Mad Heads, Нумер 482, Катя Chilly, OT VINTA, Арсен Мірзоян, Один в каное, Vivienne Mort, Мандри, Телері, Zapaska.

Спеціально для проекту "Музика гідності" музиканти підготують кавер-версії українських героїчних пісень часів повстанських рухів. Пісні запишуть на концерті і передадуть в усі військові частини України.

"Для досягнення перемоги у цій страшній війні нам потрібні не тільки сучасна техніка, боєприпаси та амуніція на передовій, а й музичні твори, які споконвіку надихали воїнів на подвиги і вселяли впевненість у перемозі, - упевнений Денис Блощинський, організатор фестивалю "Музика гідності". - Об'їхавши майже всі військові частини на сході України з фестивалем "З країни в Україну", ми зустрілися з реальною проблемою - відсутністю української музики. І вирішили виправити це кількома способами. Один з них з них - записати кавер-версії української героїки, створені нашими виконавцями, і, нарешті, замінити "Батяню комбата" на Ельзівську "Я не здамся без бою".

Крім цього, в рамках фестивалю відбудеться конкурс серед маловідомих авторів пісень, присвячених Майдану і АТО. Кращі 20 композицій увійдуть у ще один CD для військовослужбовців.

Команда організаторів готує за підсумками проекту видання низки CD, пісенників з акордами і нотами героїчних та патріотичних пісень для поширення у школах, в АТО і у силових підрозділах.

На фестивалі також відбудеться аукціон речей артистів, які візьмуть участь, а також футболок із символікою фестивалю. Всі зібрані гроші від квитків та аукціону передадуть на лікування поранених і постраждалих у зоні АТО, які перебувають у головному військовому клінічному госпіталі МОЗ України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram