ГоловнаСвіт

Лівійська авіація завдала ударів по позиціях ісламістів у Триполі

Міжнародно визнаний уряд Лівії відповів на напади бойовиків

Лівійська авіація завдала ударів по позиціях ісламістів у Триполі
архив
Фото: www.1news.az

Бойова авіація міжнародно визнаного уряду Лівії завдала авіаударів по військових аеродромах у передмісті лівійської столиці Триполі і в місті Місрата, які перебувають під контролем ісламістів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами Сакіра Ель-Джароші (Saqir El-jaroshi), командувача ВПС визнаного міжнародною спільнотою уряду Лівії, авіаудари стали відповіддю на напад на аеропорт Зінтан з боку ісламістів.

Водночас супутниковий телеканал Sky News Arabia повідомляє, що наліт бойових літаків урядової армії на аеродром Майтіга і аеродром в Місраті відбувся через кілька годин після ударів авіації проісламістського режиму у Триполі по одному з найважливіших нафтоекспортних портів країни Рас-Лануф.

Подробиць про руйнування, спровоковані обстрілами, поки що не наводять.

Після повалення й убивства Муаммара Каддафі 2011 року Лівія перебуває в стані перманентної громадянської війни. Схід країни утримують сили світської опозиції на чолі з Абдаллою ат-Тані, на боці яких перебуває армія, а на заході і в центральних районах закріпилися ісламісти, які створили "Уряд національного порятунку" і призначили прем'єром Амра аль-Хасі.

Нагадаємо, на початку лютого в Лівії почалися переговори про врегулювання політичної кризи. Плодів, однак, вони поки не дали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram