ГоловнаСвіт

У Росії ліквідують музей ГУЛАГу "Перм-36"

Музейники не змогли домовитися з адміністрацією Пермського краю

У Росії ліквідують музей ГУЛАГу "Перм-36"
Фото: nnm.me

У Пермі ліквідують єдиний російський музей політичних репресій СРСР "Перм-36".

Про це повідомляють на сторінці музею в інтернеті.

"Усі спроби переговорів з адміністрацією Пермського краю про збереження "Пермі-36" як справжнього музею історії політичних репресій у СРСР і як унікального історичного пам'ятника виявилися безрезультатні. Усі можливості АНО "Перм-36" вибудувати партнерство влади і громадськості в цьому питанні вичерпано. Не маючи можливостей для виконання статутних цілей і розуміючи безперспективність подальших переговорів, правління АНО "Перм-36" прийняло рішення про припинення діяльності АНО і початок процедури ліквідації громадської організації", - сказано в повідомленні.

Музей "Перм-36" створили на території колишнього табору ВС-389/36, більш відомого під найменуванням "Табір "Пермь-36". За 20 років у ньому відреставрували та відновили майже всі будівлі і споруди, а сам музей включили до списку 100 унікальних пам'яток світу незалежної експертної організації World Monuments Watch, він став кандидатом на включення до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

2014 року російська влада створила держустанову "Меморіальний комплекс жертв політичних репресій", усунувши від музею АНО "Перм-36".

У таборі "Перм-36" у 1985 році помер український поет Василь Стус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram