ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики посилюють угруповання в районі Маріуполя, - ІО

Тимчук заявив, що ДНР і ЛНР створюють ілюзію відведення озброєння

Бойовики посилюють угруповання в районі Маріуполя, - ІО
Фото: u-f.ru

Бойовики посилюють своє угруповання в районі Маріуполя, свідчать дані групи "Інформаційний опір".

"Противник нарощує боєздатність своєї Новоазовської тактичної групи шляхом перекидання підкріплень і з півночі від Тельманового, і з території РФ, безпосередньо через українсько-російський кордон. Наразі кількість танків на цьому напрямку доведено до 17 одиниць (значна частина поки що перебуває безпосередньо на північних околицях Новоазовська та на північ від цього населеного пункту), бойових броньованих машин (ББМ) - понад 30 одиниць", - повідомив у своєму фейсбуку нардеп Дмитро Тимчук, координатор ІО. За його словами, бойовики ДНР намагаються відсунути досягнуту українськими військами лінію Широкино - Павлопіль.

Тимчук також запевняє, що відведення важкого озброєння бойовиками, передбачене мінському угодами, не більш ніж ілюзія. У районі Луганська з передової прибрали тільки несправну і небоєготову техніку, відправивши її на ремонт. Решту техніки й озброєння відведено на незначну відстань, ретельно розосереджено та замасковано.

Із району Дебальцевого на південь Луганської області відвели на відпочинок два зведені підрозділи, а подали цей як "виконання угод".

На Алчевсько-Первомайському напрямку противник не намагається навіть зображати відведення військ, стверджує Тимчук. Там зосереджено 36 артилерійських знарядь, 12 установок залпового вогню і 18 самохідних артилерійських установок.

Нагадаємо, що в зоні АТО формально панує перемир'я, зараз, згідно з Мінськими угодами, має відбуватися відведення військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram