ГоловнаПолітика

Савченко сподівається протриматися до 40 кг

У нардепа вже почалися проблеми з органами, розповіла сестра української льотчиці

Савченко сподівається протриматися до 40 кг
Фото: EPA/UPG

Сестра Надії Савченко Віра повідомила, як розраховує сили її сестра, яку незаконно утримують у СІЗО Москви.

Про це вона сказала в ефірі Еспресо.TV.

"Ілля Новиков (один з адвокатів Надії Савченко, - ред.) мені написав у Wiber, що "стан задовільний". Тобто, слава Богу, вона жива, для мене це звучить так. У неї вже почалися проблеми з органами. Коли я у неї була минулої п'ятниці, вона мені сказала, що розраховує на свій організм і думає, що витримає до 40 кг. Я переконана, що це неможливо, тому що понад 30% втрати маси тіла - це точка неповернення. Зараз важливо тримати рівень цукру . Якщо він падає - це все. Тому я сподіваюся, що їй там якось його тримають", - розповіла Віра Савченко.

Також вона заявила, що сподівається на доступ до її сестри делегації українських лікарів.

"Я дуже сподіваюся, що наш президент підпише і доб'ється від президента Російської Федерації дозволу на делегацію українських лікарів, яку вже сформовано міністром охорони здоров'я, щоб вони оглянули Надю. Я також чула про делегацію німецьких лікарів, яку ініціювала Ангела Меркель. Я не знаю, коли вона має їхати. Що швидше - то краще", - підкреслила Віра Савченко.

Раніше в понеділок Верховна Рада ухвалила звернення до української льотчиці і народного депутата Надії Савченко про припинення голодування.

Нагадаємо, захист Савченко стверджує, що вона може не дожити до 8 березня. Голодування триває з 13 грудня 2014 року - тобто вже 80 діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram