ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Смоленську журналістку судили за фото її будинку часів нацистської окупації у "ВКонтакте"

Журналістку визнали винною в пропаганді і публічній демонстрації нацистської символіки

У Смоленську журналістку судили за фото її будинку часів нацистської окупації у "ВКонтакте"

У Росії смоленську журналістку сайту Readovka.ru Поліну Петрусеву оштрафували на тисячу рублів за пропаганду і публічне демонстрування нацистської символіки.

Об этом Петрусева сообщила "Ленте.ру".

"Засідання поспішним і коротким, ми збираємося оскаржувати, - пояснила вона. - Засідання тривало хвилин п'ять-сім в цілому, зачитали протокол, задали буквально пару питань, і все. На засіданні були присутні лише суддя Новікова Софія Марківна (вона не представилася), секретар і мій друг, який прийшов підтримати".

Адвокат журналістки, Іван Слівкін, не зміг бути присутнім на засіданні суду.

Суд над Петрусевою, котра розмістила у "ВКонтакте" фотографію свого будинку часів нацистської окупації, на якій зображена вишикуванау дворі колона німецьких військових і видно прапор Третього рейху, відбувся в понеділок, 2 березня.

Петрусеву затримали 28 лютого в редакції Redovka.ru. "Тримали в поліції довго, близько трьох годин. Взагалі не хотіли відпускати, обіцяли протримати аж до суду і відвезти під конвоєм, але ми абияк улестили", - розповіла дівчина. Зрештою її відпустили під підписку про невиїзд. Попередньо співробітники правоохоронних органів просили журналістку видалити фотографію з соціальної мережі, на що вона відповіла відмовою.

Фотографію Петрусева виклала 31 січня 2015 року. Зображення взято з відкритого джерела pastvu.com. Знімок супроводжується підписом: "Знайшла тут фото свого двору". Німецькі військові на фотографії розташовуються біля будинку Петрусевої.

Смоленськ був окупований німецькими військами в липні 1941 року. Місто було звільнено Червоною Армією 25 вересня 1943 року під час Смоленсько-Рославльської операції.

Нагадаємо, 30 червня у Росії ввели тюремні терміни за заклики до екстремізму в Інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram