ГоловнаПолітика

Матейченко відкликав скандальний законопроект про критику влади

Депутат пропонував ввести кримінальну відповідальність "за зазіхання на авторитет органів влади"

Матейченко відкликав скандальний законопроект про критику влади
Фото: lstorona.wordpress.com

Депутат Верховної Ради від фракції "Народний фронт" Костянтин Матейченко відкликав свій законопроект №2225, яким пропонувалося встановити кримінальну відповідальність за дії, що зазіхають на авторитет органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських об'єднань у вигляді виправних робіт на термін до 2 років, арешту до 6 місяців або позбавлення волі до 3 років.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Костянтин Матейченко відкликав проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави), оскільки вважає, що в ньому неправильно виписано норму, яку можуть трактувати двояко", - сказано в повідомленні.

Партія також уточнила, що Матейченко не пропонував вводити кримінальне покарання за будь-яку критику влади, а мав на увазі покарання за наругу над державними символами.

Нагадаємо, минулого тижня в парламенті зареєстрували законопроект №2225, що пропонує притягувати до відповідальності за суспільно небезпечні протиправні діяння: посягання на авторитет України, публічне приниження, наругу, осквернення або інші дії, спрямовані на підрив авторитету органів держвлади, місцевого самоврядування та об'єднань громадян, або цинічне, зневажливе ставлення і неприйняття як окремих структурних елементів системи держуправління (його відповідних органів), так і держави загалом.

Законопроект миттю зазнав критики громадськості, користувачі соціальних мереж пропонували також ввести кримінальну відповідальність для органів влади, які не реагують на критику суспільства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram