ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив про готовність США постачати зброю Україні

Радник Порошенка побоюється спроб Росії взяти Маріуполь

Саакашвілі заявив про готовність США постачати зброю Україні
Фото: batkivshchyna.com.ua

Голова Міжнародної ради реформ Михайло Саакашвілі стверджує, що рішення про постачання американської зброї Україні готове на 99%.

"Коли Президент Порошенко сказав про це в Конгресі у своїй тріумфальній промові у вересні минулого року, для багатьох це стало несподіванкою і багато хто про це слухати навіть не хотів. Зараз практично це рішення на 99 відсотків підготовлено. Коли буде останній, найзначніший відсоток - я не знаю, сподіваюся - найближчим часом, тому що часу в України дуже мало", - заявив він напередодні в ефірі "5 каналу".

Йдеться виключно про зброю оборонного характеру. "Отримання Україною оборонної зброї буде найпотужнішим сигналом, щоб урятувати тисячі і тисячі людських життів. Зупинити подальшу російську агресію, ми всі знаємо, що Путін спробує зараз не тільки Маріуполь, а й весь південний фланг захопити, потім він спробує скинути уряд у Києві. Українській державі потрібно оборонятися і захищати свою безпеку", - заявив Саакашвілі.

Нагадаємо, що минулого тижня

Саакашвілі побував у США, щоб лобіювати рішення про видачу сучасної зброї Україні. За три дні він планував провести 34 зустрічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram