ГоловнаПолітика

Київ просить Москву відпустити свідка вбивства Нємцова в Україну

Безпеку Дурицької посилено

Київ просить Москву відпустити свідка вбивства Нємцова в Україну
Фото: mfa.gov.ua

Українські дипломати просять МЗС Росії звільнити Ганну Дурицьку, яка була з Нємцовим у ніч його вбивства, і дозволити дівчині повернутися в Україну.

Про це сьогодні заявив речник міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З Ганною Дурицькою підтримується постійний контакт нашого консула в Москві. Вона висловила бажання повернутися в Україну. У зв'язку з цим посольство надіслало ноту в МЗС Росії з проханням забезпечити її право повернутися в Україну", - сказав він.

За словами дипломата, українська влада знає, де зараз перебуває Дурицька.

"Нам відомо, де вона перебуває, - вона проживає в квартирі друзів. Свободу її пересувань їй також ніхто не обмежує. Єдине - вжито посилених заходів безпеки", - зазначив він.

За словами представника українського зовнішньополітичного відомства, Дурицька проходить у справі про вбивство Нємцова як свідок і зараз вона забезпечена адвокатом.

"Вона добровільно погодилася надати свідчення правоохоронним органам Російської Федерації у цій справі", - сказав Перебийніс.

Раніше адвокат Дурицької Вадим Прохоров розповів, що дівчину тримають під посиленою охороною і не дозволяють їй залишити квартиру.

Як відомо, Ганна Дурицька є головним свідком злочину, вона вже дала слідчим свідчення. Бориса Нємцова було вбито шістьма пострілами в спину в ніч на 28 лютого в Москві. Кілер розстріляв політика, коли той прогулювався разом з Дурицькою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram