ГоловнаСуспільствоПодії

Нетверезий суддя Макарівського району погрожував застрелити співробітника ДАІ

Запис на Youtube може стати підставою для кримінальної справи

Учора в мережі Інтернет з'явилося відео, на якому нетверезий суддя Макарівського району погрожував застрелити співробітника ДАІ, який зупинив його для перевірки документів.

Сьогодні радник голови МВС, нардеп Антон Геращенко повідомив, що буде домагатися порушення кримінальної справи проти цього судді.

"Його звати Оберемко Владислав Олександрович. Він наразі ще суддя Макарівського районного суду Київської області. Але це не надовго. Як зазвичай, увечері минулої п'ятниці близько опівночі він сів за кермо позашляховика BMV X5 після вживання алкогольних напоїв. Його на вул. Ольжича зупинив звичайнісінький інспектор ДАІ. Суддя Оберемко вирішив, що раз він суддя, то йому можна не зупинятися. Він же з касти недоторканних. Далі за ним була погоня з увімкненою сиреною по Києву", - повідомив Геращенко у фейсбуку.

Коли Оберемка все-таки вдалося зупинити, він дістав свій травмат і спрямував його на співробітника ДАІ зі словами: "Я тебе зараз пристрелю".

ДАІшник у свою чергу перезарядив пістолет і спрямував його на суддю, змусивши вийти з машини і здати зброю.

"На місце було викликано слідчо-оперативну групу Подільського райвідділу міліції, яка зафіксувала факт наявності пістолета, встановила особу судді Оберемка і вилучила записи відеокамер як підтвердження факту погрози вбивством працівникам міліції при виконанні ними службових обов’язків. За фактом погроз судді Оберемка застрелити співробітника міліції я звернувся до Генерального прокурора України Віктора Шокіна з вимогою розпочати кримінальне провадження щодо наразі ще судді Макарівського районного суду Київської області Оберемка Владислава Олександровича, 1982 року народження, за статтею 345 КК - "Загроза застосування насильства або насильство проти співробітника правоохоронного органу", - написав Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram