ГоловнаПолітика

До українки, яка була з Нємцовим в момент убивства, не пускають консула

Дівчину тримають на орендованій квартирі

До українки, яка була з Нємцовим в момент убивства, не пускають консула
Анна Дурицкая
Фото: bloknot.ru

Депутат Верховної Ради Остап Семерак заявив про порушення прав громадянки України Ганни Дурицької, свідка у справі про вбивство політика Бориса Нємцова. Про це Семерак заявив в коментарі російському телеканалу "Дождь".

За словами депутата, співробітники російських правоохоронних органів не допускають до Дурицької консула України і насильно утримують її на приватній квартирі після допиту у відділенні поліції.

Семерак пояснив, що з приводу ситуації з Дурицькою з ним зв'язалися родичі дівчини.

"Я звернувся до МЗС України. Після цього консул в Москві вчинив дії з відновлення контакту з Ганною. На жаль, на цей момент - я з консулом розмовляв 15 хвилин тому - йому було відмовлено в контакті з Дурицькою. Поліція обіцяє йому, що, можливо, їм дадуть зустрітися лише в середу, що є порушенням її прав. Вона - громадянка України, російські правоохоронні органи не мають права перешкоджати її контактам з представниками українського уряду", - сказав Семерак.

Він також зазначив, що, наскільки йому відомо, Дурицька перебуває в статусі свідка.

"На даний момент вона не перебуває у відділенні поліції. Її відвезли на квартиру, і на квартирі, де вона перебуває, є охорона, яка не дозволяє їй покинути приміщення. У неї немає можливості виїхати до себе додому в Київ. Наступний важливий момент - статус, в якому вона перебуває, їй дозволяє це зробити", - пояснив депутат Верховної Ради України.

Депутат пояснив, що його звернення у МЗС України вже є офіційним запитом про ситуацію з Ганною Дурицькою. Що стосується контактів консула і російських правоохоронних органів, то політик пояснив, що консулу відмовили в зустрічі усно, не пояснювали юридичної причини. "Йому сказали: "Ви до нас звертайтесь, ми будемо шукати можливість задовольнити, і це буде не раніше середи"", - розповів Семерак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram