ГоловнаПолітика

Савченко має намір оголосити сухе голодування

За словами німецьких лікарів, у льотчиці позначилися проблеми з жовчним міхуром

Савченко має намір оголосити сухе голодування
Фото: EPA/UPG

Українська льотчиця Надія Савченко, яку незаконно утримують у російській в'язниці, має намір оголосити сухе голодування.

Про це повідомив її адвокат Ілля Новиков, передає "Дождь".

"Надія справді обмірковує можливість переходу на сухе голодування, якщо вона прийде до висновку, що її звернення лікарі не чують. А поки що ми бачимо, що на всі наші пропозиції і кроки ми тільки чуємо дуже зарозуміло від Слідчого комітету, що їм видніше і вони розберуться. Ми, звичайно, будемо штовхати їх під руку", - розповів він.

Адвокат бачив Савченко напередодні, 26 лютого, і наголосив на її "мінливому стані". За його словами, у Савченка дуже болів шлунок. На засіданні суду 25 лютого було помітно, що їй було важко сидіти.

"У неї, за словами німецьких лікарів, вже явно позначилися проблеми з жовчним міхуром. І найближчими днями можуть початися проблеми з нирками", - додав Новиков.

Раніше німецькі лікарі обстежили Савченко в камері. З їхнього висновку випливає, що їй не варто занадто оптимістично оцінювати стан свого здоров'я.

У лікарні "Матроської тиші" адвокатів Савченко і її саму запевнили, що не годуватимуть її насильно.

Нагадаємо, 25 лютого Мосміськсуд визнав законним арешт Савченко до 13 травня.

Із закликами звільнити Савченко до російської влади неодноразово зверталася Верховна Рада України, українське МЗС, президент ПАРЄ Анн Брассер, відповідні резолюції ухвалювали Рада Європи, Європейський суд з прав людини і Рада Безпеки ООН. Російська влада не відреагувала на жодне із звернень.

13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування, яке продовжує досі, вимагаючи свого звільнення.

19 лютого стало відомо, що вона відмовилася від ін'єкцій глюкози, які підтримують її здоров'я, оскільки через катетери у неї виникло запалення вен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram