>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сьогодні "Баварії" виповнилося 115 років

Мюнхенці по праву вважаються законодавцями футбольної моди у Старому Світі

Сьогодні "Баварії" виповнилося 115 років
Фото: EPA/UPG

Сьогодні в одного з найсильніших клубів світу, мюнхенської "Баварії", день народження. Мюнхенцям виповнюється 115 років!

Зазначимо, "Баварія" була заснована 27 лютого 1900. Футбольний клуб виник унаслідок розколу у гімнастичній спілці MTV-1879. 11 осіб на чолі з берлінцем Францем Йоном залишили збори "гімнастів" (ті не сприймали всерйоз футболістів) і в мюнхенському шинку "Гізела" прийняли рішення про створення футбольного клубу "Баєрн" - на честь німецької землі, столицею якої і є Мюнхен. У пострадянських виданнях за клубом закріпилася латиномовна назва "Баварія".

Сьогодні "Баварія" є найтитулованішим професійним футбольним клубом у Німеччині. На рахунку мюнхенців 24 чемпіонські титули і 16 Кубків Німеччини, три перемоги у Кубку європейських чемпіонів і дві - у Лізі чемпіонів УЄФА, що прийшла йому на зміну.

"Баварія" є одним з трьох клубів, які виграли Кубок європейських чемпіонів 3 рази поспіль (1973-1976). Останню перемогу у Лізі чемпіонів одержала у 2013 році. Наприкінці 2013 команда стала першим німецьким клубом, який виграв клубний кубок світу ФІФА.

Зараз команда під керівництвом Пепа Гвардіоли впевнено мчить до перемоги в Бундеслізі.

Фото: ФК "Баварія"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram