ГоловнаКультура

У Києві археологи знайшли цілу вулицю стародавнього Києва 11-13 ст.

Але вже 1 березня знахідку можуть залити бетоном

У Києві під час розкопок на Поштовій площі археологи знайшли цілу вулицю часів Київської Русі. Про це LB.ua розповів один зі свідків цієї події, який не хоче називати свого імені, щоб не нашкодити археологам.

На цьому місці будуватимуть торговий центр. За законодавством, перед початком будівництва слід провести розкопки. Археологи розпочали розкопки, і під верхнім шаром (пристань 18-19 століття) виявили старі частоколи і зруби, які, на думку вчених, є вулицею давнього Києва 11-13 століття.

Археологи припускають, що поруч можуть бути будинки. Водночас вони побоюються, що забудовник не відмовиться від наміру побудувати на цьому місці торговий центр, і вже 1 березня (коли за планом закінчуються розкопки і починається будівництво) знахідку можуть залити бетоном. Про це свідчить і те, що інформацію не розголошують, давати коментарі від свого імені археологи відмовляються.

Нагадаємо, на залишках фундаменту двору князя Володимира в Десятинному провулку в Києві зараз успішно будують багатоповерховий будинок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram