ГоловнаПолітика

США можуть розширити санкції щодо друзів Путіна, - Парубій

Обмеження стосуватимуться банківської системи та енергетики, уточнив депутат

США можуть розширити санкції щодо друзів Путіна, - Парубій
Фото: Макс Левин

США розглядають можливість поглиблення санкцій проти Російської Федерації за трьома основними напрямками, які охоплюють як цілі сфери економіки, так і безпосереднє оточення Путіна.

Про це під час спілкування з українськими ЗМІ у Вашингтоні заявив перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, передає Укрінформ.

"Я не можу говорити про детальний перелік, якими мають бути санкції, я можу сказати тільки, які напрямки сьогодні розглядають Сполучені Штати Америки. Це напрямок банківської системи, напрямок енергетики, а також Путін і його найближче оточення", - зазначив перший віце-спікер .

За результатами своїх зустрічей у Вашингтоні він висловив упевненість, що найближчим часом адміністрація США озвучить рішення з цього питання.

Водночас Парубій визнав, що в коридорах влади США "питання санкцій стоїть більш оптимістично, ніж в контексті зброї (для України - ред.)".

Він також розповів, які аргументи звучать з цього приводу в американській адміністрації і як йому, в свою чергу, доводилося переконувати в необхідності жорстких кроків.

"Я підкреслював, що Дебальцеве вже відбулося, а це було на всіх зустрічах. Коли нам кажуть, якщо російські війська підуть на Маріуполь, тоді ми покажемо, я сказав, що Дебальцеве вже прийняли, ми так можемо йти нескінченно: а якщо підуть на Харків, ось тоді... а якщо підуть на Київ, ось тоді", - розповів український парламентарій.

Раніше США і Європейський Союз заявили про готовність до нових кроків у відповідь на порушення мінських домовленостей Росією і підконтрольними їй бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram