ГоловнаПолітика

Тимошенко анонсувала мітинг на підтримку Надії Савченко

Українська льотчиця голодує вже 75 днів

Тимошенко анонсувала мітинг на підтримку Надії Савченко
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Батьківщини" Юлія Тимошенко оголосила, що 1 березня в центрі Києва на Софійській площі відбудеться мітинг на підтримку Надії Савченко, яка голодує у російському СІЗО вже третій місяць.

"Ми просимо усіх, хто зможе, 1 березня о 13:00 прийти на Софійську площу і спільно помолитися за Україну, за мир і за нашу Надію, щоб вона у ці важкі дні, коли її життя знаходиться на грані, відчула підтримку", - цитує Тимошенко прес-служба партії.

Політик підкреслила, що сьогодні вже 75-й день голодування Савченко. "Вона вже ледве дихає", - сказала Тимошенко. Шість днів тому Савченко відмовилася від медикаментозної підтримки, а сьогодні російський суд відмовився звільнити її з-під варти.

Тимошенко закликала усі конфесії провести молитву за Україну, мир у країні і Савченко. "За її життя, за те, щоб Господь дав їй сили триматися, за те, щоб її звільнили. Я вірю, що спільна молитва усієї України, всіх конфесій по всіх церквах дасть силу і Україні, і Наді", - підкреслила вона.

Крім того, "Батьківщина" звернулася до організації "Лікарі без кордонів" і Червоного хреста з проханням докласти всіх зусиль, щоб російські тюремники допустили до Савченко незалежних лікарів для надання медичної допомоги. "Ми просимо всіх, хто має можливість комунікації з керівництвом Росії, звернутися до них для того, щоб забезпечити доступ незалежних лікарів до Наді: зараз потрібно зробити все, щоб наш справжній герой, наш боєць, мужня людина не загинула в кремлівських застінках. Це наш святий обов'язок, наш моральний обов'язок - боротися за Надю", - підкреслила Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram