ГоловнаПолітика

Парламент передумав збиратися в п'ятницю (оновлено)

Завтра планується збори Ради парламентської коаліції

Парламент передумав збиратися в п'ятницю (оновлено)
Архив
Фото: Ирина Федорович

Засідання парламенту планується провести у вівторок, 25 лютого. Про це йдеться у повідомленні на сайті Верховної Ради з приводу сьогоднішнього засідання у президента Петра Порошенка про заходи щодо стабілізації ситуації на валютному ринку.

"Учасники наради, зокрема, обговорили порядок і графік розгляду "бюджетних" законопроектів, необхідних для позитивного рішення про виділення кредиту Міжнародним валютним фондом. Планується, що в четвер, 25 лютого, ці законопроекти обговорить Рада парламентської коаліції, а у вівторок парламент розгляне ці законопроекти на пленарному засіданні", - йдеться в повідомленні.

Для своєчасного ухвалення необхідних рішень спікер парламенту Володимир Гройсман доручив комітетам парламенту прискорити розгляд відповідних законопроектів.

Нагадаємо, раніше нардеп

Олег Ляшко у Facebook повідомив, що позачергове засідання парламенту, швидше за все, відбудеться в п'ятницю, 27 лютого.

"Говорив зі спікером Володимиром Гройсманом. Позачергове засідання відбудеться швидше за все в п'ятницю, 27 лютого. Сьогодні збирається рада коаліції з формування порядку денного. Фракція Радикальної партії наполягає на ухваленні рішення про відставку Гонтаревої. Також розглянемо кілька урядових законів для отримання кредиту МВФ", - написав Ляшко.

Водночас, в апараті Верховної Ради LB.ua повідомили, що поки не знають точно, коли відбудеться позачергове засідання.

"Наразі на завтра не планується... За регламентом позачергове засідання можна провести протягом трьох днів після відповідного розпорядження спікера Верховної Ради", - заявив керівник Апарату ВР Валентин Зайчук.

Згідно з пунктом 8 ст.19 регламенту Верховної Ради, "у невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради на вмотивовану вимогу осіб, які згідно з Конституцією України мають право вимагати скликання позачергової сесії Верховної Ради, а також за пропозицією Погоджувальної ради (пункт 4 частини 14 статті 73 чинного Регламенту) Голова Верховної Ради України не пізніш як у триденний строк скликає позачергове пленарне засідання Верховної Ради. До порядку денного такого засідання включаються лише питання, розгляд яких визначено у пропозиціях про скликання такого засідання".

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну повідомив, що ініціює позачергове засідання парламенту для ухвалення законів, покликаних стабілізувати ситуацію на валютному ринку.

Також він заявив, що іде з міністром фінансів Наталією Яресько до президента Петра Порошенка і проситиме його запросити главу НБУ на екстрену нараду щодо ситуації з курсом гривні.

Як відомо, Національний банк підвищив офіційний курс гривні на 24,5 копійки до 28,0460 грн/дол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram