ГоловнаЕкономікаДержава

"Батьківщина" зажадала підвищити зарплати і пенсії на рівень інфляції

Тимошенко звинуватила Кабмін в охолодженні економіки

"Батьківщина" зажадала підвищити зарплати і пенсії на рівень інфляції
Фото: Макс Требухов

Глава фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала Кабмін передбачити в проекті поправок до бюджету підвищення зарплат і пенсій на рівень інфляції.

"Все, що сьогодні робиться щодо підвищення податків, щодо зниження доходів людей - направлено на охолодження економіки, на руйнування економіки. Нам потрібна принципово інша політика, ми маємо зробити зміни до бюджету такими, щоб економіка ставала на ноги, розвивалася і щоб люди відчували позитивні зміни", - цитує Тимошенко прес-служба "Батьківщини".

"Інфляція, пов'язана з падінням гривні, суттєво знизила доходи людей, і зараз індексація - це єдина відповідь, який ми маємо зробити", - додала політик.

За її словами, "Батьківщина" бачить вісім конкретних джерел, які дозволять поповнити бюджет і компенсувати індексацію, в тому чисел скасування податкових пільг для багатіїв і монополій, збільшення рентної плати за транспортування нафти, газу та аміаку, оподаткування земель, якими користуються монополії, і мисливських угідь.

Нагадаємо, що у 2014 році інфляція в Україні склала майже 25%, при цьому Кабмін не підвищував мінімальну зарплату і прожитковий мінімум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram