ГоловнаПолітика

Україна домовилася з ОАЕ про постачання зброї, - Геращенко (оновлено)

Петро Порошенко анонсував закупівлю оборонних засобів

На перемовинах Президента України Петра Порошенка зі спадкоємним принцом, заступником Верховного Головнокомандувача ОАЕ генерал-полковником Муххамедом бен Заїдом аль Нагаяном домовлено про постачання зброї. Про це повідомив народний депутат, екс-радник міністра МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Під час зустрічі досягнуто домовленостей про співпрацю з Об'єднаними Арабськими Еміратами в галузі постачання Україні певних видів озброєння і військової техніки. Види і обсяги поставок, як Ви самі розумієте, розголошенню у Фейсбуці не підлягають", - написав Геращенко.

Він зазначив, що "араби, на відміну від європейців і американців, не бояться погроз Путіна" в разі постачання Україні озброєнь і військової техніки.

Прес-служба глави держави пізніше повідомила, що в присутності Порошенка начальник Генерального штабу Віктор Муженко підписав документ про військово-технічне співробітництво між Україною і ОАЕ. Порошенко нагадав, що перша військова продукція, зокрема броньовані автомобілі, надійшли з ОАЕ і допомогли посилити українську армію. "Ми значно розширили номенклатуру нашої співпраці. Ми визначили терміни поставки для українських Збройних сил необхідних оборонних засобів. Я впевнений, що сьогоднішній візит був дуже успішним", - сказав президент.

Крім того, повідомляється, що на міжнародній збройовій виставці IDEX в ОАЕ Україна підписала низку контрактів.

"На виставці IDEX відбулися важливі переговори. Українські підприємства-виробники підписали кілька важливих контрактів на десятки мільйонів доларів, які допоможуть нам залучити валюту в країну і водночас дадуть необхідні ресурси для підвищення можливостей української армії, прискорення проведення модернізації та залучення кращих виробників для забезпечення оборонної стратегії", - наводяться слова Порошенка.

Нагадаємо, вчора Порошенко вирушив в Емірати для участі у виставці зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram