ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІД знищили центральну бібліотеку іракського міста Мосул

Бойовики ІД знищили центральну бібліотеку іракського міста Мосул
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) підірвали центральну бібліотеку іракського міста Мосул, знищивши близько 10 тисяч книг.

Про це повідомляє інтернет-портал "Елаф".

За словами директора бібліотеки, в результаті вибуху триповерхову будівлю охопив вогонь. У дворі бібліотеки ісламісти влаштували багаття з книг і рукописів, що були культурною спадщиною Іраку. Серед знищених видань - рідкісні екземпляри з культури, філософії та історії. Самі ісламісти пояснили свої дії тим, що книги і манускрипти нібито розпалювали інакомислення.

Окрім того, член ради іракської провінції Анбар Адал аль-Фахдауї повідомив, що за останні тижні радикали зруйнували ще декілька бібліотек, знищивши більш ніж 100 тис. книг.

Терористичне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня захопило значну частину територій Сирії й Іраку. Екстремісти оголосили про створення на захоплених територіях "ісламського халіфату". США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. З вересня вони завдають повітряних ударів по цілях ІД у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram