ГоловнаСуспільствоПодії

Помер 15-річний хлопець, поранений під час теракту в Харкові

У вкрай важкому стані досі залишається 18-річний хлопець

Помер 15-річний хлопець, поранений під час теракту в Харкові
Фото: EPA/UPG

У понеділок помер 15-річний підліток, який постраждав під час теракту в Харкові 22 лютого.

Про це повідомлено на сайті Харківської міськради

З учорашнього дня підліток перебував у комі. У нього була відкрита черепно-мозкова травма.

У вкрай важкому стані досі залишається 18-річний хлопець, у нього поранення черевної порожнини, пошкоджено внутрішні органи.

У реанімації міської лікарні №17 залишаються ще два пацієнти, троє перебувають у звичайних палатах. Усі вони у стабільному стані. Серед пацієнтів міської лікарні №17 - три бійці спецбатальйону "Харків-1", один міліціонер і одна 16-річна дівчина, у якої поранення стегна. Одна людина перебуває в міській лікарні №25 і один 15-річний потерпілий - в обласній дитячій клінічній лікарні.

З 11 постраждалих - п'ятеро неповнолітніх і п'ятеро міліціонерів, які йшли по периметру демонстрації в оточенні.

Нагадаємо, 22 лютого біля Палацу спорту в Харкові проводили Мітинг гідності, присвячений пам'яті героїв Небесної Сотні і загиблих у зоні АТО. Після того, як колона активістів Євромайдану рушила маршем від Палацу спорту в напрямку Московського проспекту, стався вибух, унаслідок якого на місці загинули дві людини (координатор харківського Євромайдану Ігор Толмачов і підполковник міліції Вадим Рибальченко), 11 постраждали. Прокуратура Харківської області зареєструвала кримінальне провадження за ч.3 ст.258 КК України (терористичний акт, що спричинив загибель людей).

СБУ затримала чотирьох підозрюваних у причетності до організації теракту. Дані експертизи залишків вибухового пристрою вказують, що вибух влаштувала проросійська організація "Харківські партизани".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram