ГоловнаПолітика

Порошенко назвав 23 лютого днем початку анексії Криму

Президент обіцяє повернути півострів до складу України.

Порошенко назвав 23 лютого днем початку анексії Криму
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко виступив зі зверненням, у якому назвав 23 лютого днем початку анексії Криму.

"Рівно рік тому відбулися події, які у ХХІ столітті важко зрозуміти будь-якій цивілізованій людині. Людство стало свідком цинічних дій, спрямованих на насильницьке захоплення Криму - невід'ємної частини Української держави", - зазначив Порошенко.

Президент заявив, що Україна в жодному разі не визнає результатів "референдуму", проведеного всупереч міжнародному праву і національному законодавству України.

"Україна ніколи не відмовиться від своїх суверенних прав на Крим, буде захищати всіма доступними засобами права людей, які там живуть", - сказав Порошенко.

Президент також звернувся до тих кримчан, які вважають себе громадянами України.

"У Криму панує поліцейське свавілля, арешти за надуманими приводами, обшуки навіть у культових закладах, депортації й арешти лідерів членів Меджлісу кримськотатарського народу - представницького органу корінного народу Криму. Прийде час, і кожен, хто вчинив і буде чинити злочини проти Української держави і проти прав людини в Криму, постане перед міжнародним і українським судами", - запевняє Президент.

Порошенко впевнений, що Українська держава поверне контроль над тимчасово окупованою територією.

"Але це відбудеться обов'язково, ми разом відбудуємо новий Крим, у якому будуть забезпечені права й інтереси корінного народу Криму і всіх жителів півострова, незалежно від їхнього етнічного, мовного та релігійного походження", - сказав він.

Нагадаємо, 23 лютого на в'їзді в Севастополь з'явилися БТРи Чорноморського флоту Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram