ГоловнаПолітика

40% українців отримують пільги

Виплати обходяться державі в 200 млрд грн на рік

40% українців отримують пільги
Фото: www.dyvys.in

Міністр соціальної політики Павло Розенко оцінив кількість людей, які отримують допомогу від держави, в 17 млн. За його словами, загальна сума, необхідна на всі виплати, пільги, компенсації, обумовлені в чинному законодавстві, перевищує 200 млрд грн на рік.

"У держбюджеті немає коштів, щоб виплачувати такий обсяг соціальної допомоги. Настав час частину пільг скасувати, частину - зробити адресними. Людина не повинна мати право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті тільки тому, що вона пенсіонер. Деякі пенсіонери отримують по 10-15 тис. грн. Думаю, вони без проблем можуть заплатити за проїзд", - заявив Розенко в інтерв'ю виданню "Деловая столица".

За його словами, в Україні правом на пільговий проїзд користуються понад 11 млн.

"Зрозуміло, що держава не в змозі видати їм усім гроші, щоб вони могли їздити в громадському транспорті певну кількість разів на місяць. Але з розумним підходом до монетизації - якщо гроші отримують лише нужденні - держава може оплатити проїзд найбідніших громадян і при цьому позбутися невиправданих витрат", - зазначив міністр, додавши, що остаточного рішення про монетизацію пільг на проїзд у транспорті ще не ухвалено.

На його думку, найпростіша схема - коли людина розплачується за проїзд готівкою, а держава компенсує їй частину витрат також у готівковій формі.

Міністр виступив категорично проти моделі розрахунків держави з транспортниками.

"Згідно з річними звітами, деякі автотранспортні підприємства щомісяця перевозять до 90% пільговиків. Це ж неправда!" - обурився він.

Нагадаємо, чисельність населення в Україні станом на кінець 2014 року становила 43 млн (без урахування Криму).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram