ГоловнаСуспільствоВійна

У Новотошківці знищено всі системи життєзабезпечення, - Москаль

У селищі досі залишаються мирні жителі, в тому числі сім'ї з дітьми

У Новотошківці знищено всі системи життєзабезпечення, - Москаль
Фото: moskal.in.ua

Селище Новотошківка на Бахмутці - єдиний населений пункт на контрольованій Україною території Луганщини, де внаслідок обстрілів розбито всі системи життєзабезпечення. Про це повідомляє прес-служба губернатора Луганської області Геннадія Москаля.

У селищі немає електроенергії, центрального опалення, водопроводу. Абсолютна більшість місцевих жителів виїхала із селища, проте близько трьох сотень людей досі залишаються тут. Серед них і 15 дітей. Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль привіз до Новотошківки подарункові набори для дітей різного віку, в яких - солодощі, іграшки, навчальне приладдя тощо.

"Ми неодноразово просили тих батьків, що залишилися, виїхати разом з дітьми з Новотошківки, де нема нормальних умов для проживання, або дати дозвіл на вивезення дітей, яких візьмуть інші області України і забезпечать проживанням, навчанням і продуктами за рахунок держави. Батьки категорично відмовляються", - розповів Москаль.

Також зазначено, що торгові точки в Новотошківці не працюють - частина зруйнована снарядами, а інші зачинені через відсутність товарів. Тому продукти першої необхідності сюди привозять представники держадміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram