ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв затвердити склад конституційної комісії найближчими днями

Президент анонсував більше повноважень для обласних рад

Порошенко пообіцяв затвердити склад конституційної комісії найближчими днями

Президент Петро Порошенко пообіцяв найближчими днями затвердити склад конституційної комісії.

"Наступного тижня я підпишу нарешті погоджений склад конституційної комісії. Причому, це буде вже розвиток позицій, оскільки в останні дні ми вже прийняли кілька важливих рішень щодо питань бюджетної децентралізації. Це перші кроки, з яким ми повинні навчитися працювати", - цитує "Інтерфакс-Україна" виступ Порошенка в Запоріжжі.

За словами глави держави, внаслідок конституційної реформи з децентралізації влади левова частка повноважень перейде від центральних органів влади на місця.

"Обласна рада буде не просто узгоджувати, а й вибирати - це мій принциповий базисний шлях реформування місцевого самоврядування. Президент матиме можливість для того, щоб не дати Україні розповзтися, призначати префектів. А префекти матимуть виключно контрольні функції. І якщо громада прийняла рішення, умовно кажучи, про відділення від України, перфект буде мати можливість це зупинити, відправити рішення до Конституційного суду і таким чином вплинути на рішення влади", - розповів Порошенко.

Нагадаємо, що конституційну комісію очолюватиме спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

Раніше Порошенко говорив, що в новій Конституції регіони отримають більше повноважень, проте сфери оборони, нацбезпеки, зовнішньої політики, боротьби з корупцією, забезпечення прав і свобод людини, територіальної цілісності країни залишаться у віданні центральної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram