ГоловнаСуспільствоВійна

Світовий конгрес українців закликав міжнародну спільноту направити на Донбас миротворців

СКУ закликає Захід надати українській армії зброю

Світовий конгрес українців закликав міжнародну спільноту направити на Донбас миротворців
Всемирный конгресс украинцев

Світовий конгрес українців (СКУ) рішуче закликає міжнародну спільноту надати Україні оборонну зброю і посилити цільові санкції проти Росії, яка, всупереч мінським домовленостям, продовжує вести артилерійські обстріли на сході України.

Як повідомили в прес-службі СКУ, Світовий конгрес також закликає ООН і ЄС якомога швидше направити в Україну миротворчі місії.

"Світовий конгрес українців закликає міжнародну спільноту якнайшвидше конкретно і ефективно допомогти Україні зупинити агресивні дії Росії, які є серйозною загрозою не тільки для незалежності та територіальної цілісності України, а й для світового правопорядку", - заявив президент СКУ Євген Чолій.

Російські війська і підтримувані ними проросійські сепаратисти на сході України продовжують обстріли українських позицій, незважаючи на мінські домовленості від 12 лютого, які вони підписали і які передбачають припинення вогню. Зокрема, вони змусили українські війська залишити Дебальцевський плацдарм, який, за домовленостями, має залишатися під контролем України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram