ГоловнаПолітика

Україна вимагає від ЄС посилити санкції проти Росії

Порошенко і Байден також обговорили можливість розміщення миротворців на Донбасі

Україна вимагає від ЄС посилити санкції проти Росії
Фото: http://president.gov.ua

Президент Петро Порошенко наполягає на посиленні санкцій Європейським Союзом проти Росії в разі погіршення ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

У телефонній розмові Порошенка з віце-президентом США Джозефом Байденом співрозмовники також обговорили необхідність скоординувати позицію і подальші дії США, Євросоюзу та України.

При цьому Порошенко наполіг, що якщо ситуація не поліпшиться, США і ЄС мусять ввести подальші санкції проти Росії і вжити заходів для посилення обороноздатності України.

Порошенко і Байден обговорили також ситуацію, яка склалася через численні порушення бойовиками на Донбасі режиму припинення вогню всупереч домовленостям, досягнутим у Мінську 12 лютого.

Також Президент України і віце-президент США обговорили питання підготовки та координації можливого розміщення миротворчої місії в Донецькій і Луганській областях.

Порошенко також зазначив, що всіх військовополонених і незаконно затриманих громадян України мають звільнити згідно з домовленостями.

Як повідомлялося, США допускають посилення санкцій проти Росії і бойовиків у разі подальшого невиконання домовленостей, досягнутих у Мінську 12 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram