ГоловнаПолітика

Президента і главу СБУ закликали взяти під особистий контроль розслідування діяльності керівництва КРРТ

Проти Півнюк порушили справу за підозрою у підтримці сепаратистів

Президента і главу СБУ закликали взяти під особистий контроль розслідування діяльності керівництва КРРТ

Громадська організація "Інформаційний майдан" звернулася до президента Петра Порошенка та голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з проханням взяти під особистий контроль розслідування причетності до сепаратистської діяльності звільненого гендиректора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка.

Про це заявив народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін, який виступив на підтримку громадської організації. "Я офіційно звернувся із запитом народного депутата до генерального прокурора, керівника Служби безпеки України, до президента України з тим, щоб президент взяв під особистий контроль доведення справи Півнюка до логічного завершення. А логічне завершення у цій справі може бути тільки одне - в'язниця", - цитує Капліна УНІАН.

Він нагадав, що СБУ порушила кримінальну справу проти Півнюка. "Нещодавно у Службі безпеки України порушено справу проти Півнюка, колишнього керівника КРРТ, згідно з тією ж статтею, за якою було порушено справу проти Єфремова, а саме - фінансування сепаратизму та підтримка сепаратистських рухів", - сказав Каплін.

Присутня на прес-конференції директор департаменту роботи з органами влади, зв'язків з громадськістю та міжнародного співробітництва концерну Марина Помазанова зазначила, що, незважаючи на відсторонення від обійманої посади, Півнюк далі проводив кадрові зміни в концерні. "18 лютого головного бухгалтера Концерну РРТ Гнівко Галину допустили на робоче місце, вона отримала усне попередження про звільнення особисто від Півнюка, відстороненого Кабміном з посади гендиректора концерну", - розповіла Помазанова.

У свою чергу Каплін припустив, що звільнення головного бухгалтера є помстою керівництва концерну за дачу свідчень проти Півнюка на засіданні урядової комісії. "Вже звільнений Півнюк нічого кращого не придумав, як просто наприкінці своєї роботи в концерні звільнити головного бухгалтера. Це помста і спроба сховати кінці у воду, створити умови, за яких подальше розслідування буде неможливим", - вважає Каплін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram