ГоловнаПолітика

Порошенко: Янукович вічно горітиме в пеклі

Президент звинуватив Суркова у стрільбі на Майдані

Порошенко: Янукович вічно горітиме в пеклі
архив
Фото: tsn.ua

Президент Петро Порошенко у своїй промові на церемонії вручення державних нагород членам сімей Героїв Небесної Сотні заявив, що Віктор Янукович вічно горітиме в пеклі.

Текст промови доступний на сайті Президента.

Порошенко заявив, що Янукович "був лише жорстокою і слухняною маріонеткою", а агресія Росії проти України почалася ще зі зриву підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке мало відбутися у Вільнюсі.

"До ліквідації та розчленування України в Москві готувалися ще до перемоги Майдану. Вони очікували падіння Януковича з дня на день - і прискорили перебіг подій", - сказав Президент.

За словами Порошенка, Генпрокуратура і СБУ встановили чіткий російський слід у розстрілі Майдану

"Слідство нарешті отримало доступ до записів приватних телефонних розмов Януковича з представниками російських силових структур. Вони разом заздалегідь готувалися до розстрілу. Буквально днями керівництво Служби безпеки поінформувало мене про те, що допитані бійці "Альфи" дали свідчення, що помічник президента Росії Владислав Сурков керував організацією снайперських груп іноземців на Майдані", - сказав Президент.

Порошенко висловив сумнів, що Росія коли-небудь видасть Януковича Україні.

"Я не сумніваюся, що він вічно горітиме в пеклі, але це вже поза юрисдикцією земного суду", - додав він.

Порошенко визнав, що правоохоронні органи недостатньо зробили для покарання вбивць, проте заявив, що за останні місяці в розслідуванні було зроблено значно більше, ніж за останній рік.

Нагадаємо, в березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-співробітників "Беркута" Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану на вул. Інститутській 20 лютого в Києві. У жовтні екс-командир роти "Беркута" Садовник, відпущений судом під домашній арешт, утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram