ГоловнаПолітика

Проти Чечетова порушили справу через голосування за "диктаторські закони"

"Диригент" Партії регіонів входив до лічильної комісії 16 січня 2014 року

Проти Чечетова порушили справу через голосування за "диктаторські закони"
Фото: Макс Левин

Колишній депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов став підозрюваним у справі про "диктаторські закони" від 16 січня 2014 року. Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Підозру Чечетову вручили сьогодні. Чечетов перебуває в Києві і приходив до прокуратури для проведення слідчих дій.

"Він був одним із членів лічильної комісії. Вони підписали протокол лічильної комісії, яким фактично надали статус офіційного документа цим законам. А у нас за результатами розслідування є підстави вважати, що вони практично не були проголосовані, тобто, не було 226 необхідних голосів, але було оголошено, складено протокол про те, що нібито таке голосування відбулося", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, що Чечетов був диригентом голосувань Партії регіонів у минулому скликанні парламенту. Якщо він піднімав руку вгору, депутати ПР голосували "за", якщо махав нею горизонтально - "проти".

16 січня минулого року ухвалили низку скандальних законів, які забороняли ЗМІ без державної реєстрації, вводили кримінальну відповідальність за наклеп і екстремізм, забороняли рух транспортних засобів у колоні понад п'ять (без узгодження з ДАІ), забороняли балаклави, маски і шоломи на масових акціях, вводили кримінальну відповідальність за блокування державних будівель, за збір інформації про співробітників правоохоронних органів, вводили поняття "іноземний агент", спрощували зняття депутатської недоторканності.

Ухвалення законів здійснювалося шляхом підняття рук, при цьому рахункова комісія за фактом ці руки не рахувала. Наприкінці минулого року Генпрокуратура оголосила Ігоря Калєтніка, який вів те засідання, і Володимира Олійника, який озвучував результати голосування, в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram