ГоловнаСуспільствоПодії

Помічник Путіна Сурков особисто керував снайперами на Майдані, - СБУ

Співробітники "Альфи" дали свідчення під час допиту

Помічник Путіна Сурков особисто керував снайперами на Майдані, - СБУ
Фото: www.itogi.ru

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко звинувачує помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова в керівництві снайперськими групами іноземців на Майдані Незалежності в лютому 2014 року.

Про це голова СБУ сказав в ефірі телеканалу "1+1".

Наливайченко розповів, що цю інформацію на допитах повідомили співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа". "Вони дали конкретні свідчення про місцезнаходження іноземних снайперських груп, які цілилися і в мітингувальників... і у співробітників Міністерства внутрішніх справ", - сказав він.

Наливайченко підкреслив, що правоохоронці мають документальне підтвердження їхньої протиправної діяльності в Україні.

"У рамках цього провадження є посади, прізвища, копії паспортів, дати їх в'їзду-виїзду, яким зв'язком вони користувалися, в яких приміщеннях були, як радник президента Путіна Сурков ними керував у Києві", - сказав він.

Наливайченко також зазначив, що три групи співробітників ФСБ Росії приїжджали до Києва в грудні 2013-лютому 2014 року і здійснювали організацію та планування розгону активістів Євромайдану.

Крім того, він підкреслив, що велика кількість правоохоронців і співробітників СБУ виявилися зрадниками і співробітниками іноземних спецслужб.

Зокрема, колишній керівник СБУ в Криму Петро Зима виявився співробітником ФСБ і допомагав Росії здійснювати анексію півострова.

Загалом на цей час у державній зраді підозрюють близько 100 колишніх співробітників СБУ, 10 з яких заарештовано.

Нагадаємо, в березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-співробітників "Беркута" Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану на вул. Інститутській 20 лютого в Києві. У жовтні екс-командир роти "Беркута" Садовник, якого суд відпустив під домашній арешт, утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram