ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навального заарештували на 15 діб

Тож опозиціонер не зможе бути присутнім на марші 1 березня

Навального заарештували на 15 діб
Фото: EPA/UPG

Суддя Пресненського районного суду Москви Ірина Зубова визнала опозиціонера Олексія Навального винним у повторному порушенні порядку проведення публічних заходів і призначила йому покарання у вигляді 15 діб арешту.

Про це повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш у Twitter пише Slon.ru.

Суд встановив, що Навальний вчинив порушення, передбачене статтею 20.2 Кодексу про адміністративні правопорушення.

19 лютого Навального примусово доставили до суду на розгляд адміністративної справи за протоколом, складеним 15 лютого. Тоді політика затримали під час агітації в метро за марш, запланований на 1 березня, і протримали у відділенні поліції вісім годин.

Під час засідання Навальний заявив відвід Зубової на тій підставі, що вона відмовилася допустити в зал суду всіх бажаючих. Суддя відхилила клопотання, але продовжила процес, відкривши засідання для відвідувачів. Потім опозиціонер клопотав про перенесення слухань. Зубова також відхилила це прохання. Крім цього, було відхилено клопотання про ведення протоколу, передачу справи на розгляд за місцем проживання Навального, вилучення непідписаного політиком адміністративного протоколу з матеріалів справи та залучення відеозапису затримання.

17 лютого Мосміськсуд підтвердив вирок у справі про розкрадання коштів "Ів Роше" Олексію Навальному і його братові Олегу. Олексія Навального засудили до трьох з половиною років умовного терміну, Олега - до такого ж терміну з відбуванням у колонії. Після набуття вироком чинності в Олексія Навального закінчився термін домашнього арешту, під яким він перебував з лютого 2014 року.

Раніше московська мерія відмовилася погоджувати Навальному проведення 1 березня "Антикризового маршу "Весна" Тверською вулицею. Замість цього опозиціонеру запропонували провести масовий захід в Мар'їно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram