ГоловнаПолітика

Батальйони МВС відхрестилися від "паралельного генштабу" (оновлено)

Семена Семенченка закликали менше піаритися

Командири 8 батальйонів від імені 37 підрозділів МВС і Нацгвардії опублікували на сайті міністерства внутрішніх справ звернення, в якому вони спростували участь батальйонів у створенні "Об'єднаного штабу батальйонів".

"Ми рішуче спростовуємо інформацію про участь добровольчих батальйонів у створенні так званого "Об'єднаного штабу батальйонів", який нібито сформований з командирів наших підрозділів. Ми вважаємо, що панові Семенченку необхідно зайнятися реальною роботою щодо забезпечення боєздатності наших підрозділів як народному депутатові і припинити свої щоденні популістські та піар-заяви", - сказано в ньому.

Заяву підписали командир роти "Світязь" Олександр Фацевич, командир батальйону "Чернігів" Роман Пицьків, в. о. командира батальйону "Київ-1" Вадим Лісничук, командира батальйону "Золоті ворота" Володимир Проволовський, командир батальйону "Кіровоград" Андрій Чаплинський, заступник командира роти "Кременчук" Сергій Григор'єв, т. в. о. командира батальйону "Січ" Михайло Ковальчук.

Вони представляють, повідомляє МВС, батальйон "Вінниця", роту "Вінниця-2" (Вінниця), роту "Світязь" (Волинь), полк "Дніпро-1", батальйон "Артемівськ", батальйон "Січеслав", батальйон "Кривбас" (Дніпропетровськ), батальйон "Скіф" (Запоріжжя), батальйон "Івано-Франківськ" (Івано-Франківськ), батальйон "Київщина", батальйон "Миротворець", батальйон "Гарпун", батальйон "Київ-1", батальйон "Київ- 2 ", батальйон "Золоті Ворота", батальйон "Січ" (Київ), батальйон "Кіровоград" (Кіровоград), батальйон "Луганськ-1", роту "Торнадо" (Луганськ), батальйон "Львів" (Львів), батальйон "Миколаїв" (Миколаїв), батальйон "Шторм", роту "Болград" (Одеса), батальйон "Полтава", роту "Кременчук", роту "Мирний" (Полтава), роту "Суми", батальйон "Тернопіль" (Тернопіль), батальйон "Слобожанщина", батальйон "Харків-1", роту "Харків-2", роту "Східний Корпус" (Харків), батальйон "Херсон" (Херсон), роту "Богдан" (Хмельницький), батальйон "Чернігів" (Чернігів ), батальйон спецпризначення НГУ ім. Кульчицького, полк спецпрізначення НГУ "Азов".

Схожа заява з'явилася на сторінці батальйону "Донбас-Україна" (колишня частина "Донбасу") з посиланням на комбата В'ячеслава Власенка. У ньому сказано, що батальйон не підтримує меморандуму про створення Об'єднаного штабу добровольчих сил.

"У той час, коли наша країна зазнає смертельної небезпеки, найбільш нерозумним і найбільш абсурдним рішенням було б розділяти сили командування. Цілком очевидно, що створення паралельного штабу лише погіршить ситуацію. Порушиться координація між ЗСУ та МВС, між окремими військовими підрозділами. Ми далеко не завжди згодні і задоволені діями Генерального штабу. Але це не означає, що батальйон "Донбас-Україна" не готовий виконувати накази. Військові накази не обговорюють", - сказано в ньому.

Нагадаємо, що меморандум про створення штабу добровольчих сил підписали 13 батальйонів і організацій, в тому числі добровольчий корпус "Правого сектору", представники батальйонів "Донбас", "Кривбас" і "Січеслав", частина батальйону "Айдар", громадський рух "Автомайдан" , організація ветеранів війни в Афганістані "Гідність і воля" та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram