ГоловнаСвіт

Британія підняла винищувачі по тривозі через російські бомбардувальники

Російські літаки не порушили британського повітряного простору

Британія підняла винищувачі по тривозі через російські бомбардувальники
Ту-95
Фото: Википедия

Два винищувачі "Тайфун" Королівських ВПС Великобританії були підняті по тривозі біля південного узбережжя Англії на перехоплення двох російських стратегічних бомбардувальників Ту-95.

Про це повідомляє агентство Рейтер

У січні Великобританія викликала російського посла "на килим" з вимогою пояснити цей епізод. Тоді британська влада мусила перенаправити цивільні рейси через російські бомбардувальники над Ла-Маншем.

У Міноборони Великобританії заявили, що нинішній інцидент, який, імовірно, сприятиме подальшому погіршенню відносин між Лондоном і Москвою, стався в середу ввечері.

"Російські літаки супроводжувалися Королівськими ВПС Великобританії, поки вони не вийшли з області британських інтересів. Російські військові літаки не порушили суверенного повітряного простору Великобританії", - йдеться у заяві оборонного відомства.

У 2014 році країни НАТО неодноразово заявляли про порушення свого повітряного простору російськими літаками. Раніше в четвер повідомлялося, що міністр оборони Великобританії Майкл Феллон вважає, що Путін є "реальною і безпосередньою" загрозою країнам Балтії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram