ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналіста Шарія можуть позбавити політичного притулку в Литві

З'ясувалися обставини, за яких цей статус було йому надано, пишуть ЗМІ

Журналіста Шарія можуть позбавити політичного притулку в Литві

Український журналіст Анатолій Шарій може втратити право на політичний притулок у Литві.

Про це пише білоруська служба "Радіо Свобода" з посиланням на литовський 15min.lt.

"Можу сказати, що після вашої публікації було здійснено певні юридичні процедури щодо як самого статусу біженця, так і оцінки нових обставин. У таких випадках, наскільки я знаю, крім усіх інших дій, заслуховують і самих зацікавлених осіб", - сказав радник міністра внутрішніх справ Литви Томас Бяржинскас.

Шарієм у Литві зацікавилися після публікації 15min.lt про його прокремлівську діяльність у західній Європі.

Джерела порталу стверджують, що цього тижня Департамент міграції розпочав розслідування і що швидше за все найближчим часом Шарій втратить політичний притулок - насамперед тому, що з'ясувалися обставини, за яких цей юридичний статус було надано громадянину України.

У 2012 році Анатолій Шарій стверджував литовській владі, що його переслідують з боку проросійського режиму президента Віктора Януковича. Нібито він проводив розслідування про участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього було сфальсифіковано справи.

Однак після перемоги Майдану Віктор Янукович взагалі втік до Росії, а в Україні зараз при владі прозахідні партії. Це може означати, що зникли обставини, через які Шарію був необхідний притулок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram