ГоловнаПолітика

ОБСЄ закликала до повного припинення вогню на Донбасі

Сторони мають виконувати мінські домовленості, заявив Дачич

ОБСЄ закликала до повного припинення вогню на Донбасі
Фото: mfa.gov.rs

Головуючий в офісі ОБСЄ, перший віце-прем'єр і міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич підкреслює необхідність повного і безумовного виконання всіма сторонами мінських домовленостей.

Про це йдеться в заяві Дачича, поширеній ОБСЄ.

"У цей момент важливо, щоб негайно було припинено будь-яку військову діяльність і щоб спеціальна моніторингова місія ОБСЄ отримала повний доступ до всіх місць, включаючи Дебальцеве і довкола нього", - заявив Дачич.

Він підкреслив, що всі підписанти мінських документів відповідальні за безпечний, безперешкодний доступ до всіх районів і свободу пересування спеціальної моніторингової місії.

Дачич зауважив, що повідомлення про відмову в доступі на місцях для місії ОБСЄ є "тривожними".

”Я закликаю представників так званих ЛНР і ДНР невідкладно зробити можливим доступ для місії, що повністю відповідає мінським домовленостям і взятим зобов'язанням. Незважаючи на зусилля спеціального представника, посла Тальявіні, доступ для спостерігачів на місця в Дебальцеве і довкола нього не дозволили”, - підкреслив він.

Головуючий в офісі ОБСЄ знову нагадав, що припинення вогню було погоджене і поширюється на всю територію конфлікту без винятку.

"Досягти повного і перевіреного припинення вогню є необхідною умовою для виконання інших узгоджених кроків пакета заходів, які місія ОБСЄ готова виконати", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram