ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко підтвердив виведення військ із Дебальцевого (оновлено)

З-під вогню вийшли вже 80% особового складу

Президент Петро Порошенко оголосив про виведення з Дебальцевого 80% особового складу.

"Зараз я вже можу повідомити, що сьогодні вранці Збройні сили України разом із Нацгвардією завершили операцію з планового та організованого виведення частини підрозділів з Дебальцевого", - цитує заяву президента, зроблену перед відльотом у зону АТО "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо ще дві колони", - додав Порошенко.

За його словами, з Дебальцевого вже вийшли 128-ма гірничо-піхотна бригада, частини і підрозділи 30-ї бригади, підрозділи 25-го батальйону, 40-й батальйон, спецназ, бійці Нацгвардії і міліції.

Оновлено. За інформацією LB.ua від військових, із району Дебальцевого також вийшла 54-та бригада. Також вийшла 55-та бригада (у неї двоє легкопоранених) і 25-й тербат (1 загиблий, 10 поранених).

Порошенко також заявив, що підрозділи Збройних сил України покидають Дебальцеве організовано, з бойовою технікою та зброєю. "Ми стверджували і доводили: Дебальцеве перебувало під нашим контролем, жодного оточення не було. Наші частини і підрозділи вийшли планово і організовано. Вийшли повністю з бойовою технікою, з танками, з БМП, із САУ, з тягачами, з автомобільною технікою", - сказав він.

"Робиться все, щоб особовий склад ЗСУ був збережений і щоб боєздатність Збройних сил залишалася на тому рівні, який був", - заявив у свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну.

Він заявив, що подробиці можуть бути відомі сьогодні ввечері, коли Порошенко повернеться із зони АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram