ГоловнаСвіт

Нідерланди перевірять Ростовську область на предмет військової діяльності

Російські ЗМІ спотворили інформацію про результати перевірки ЗСУ на півдні Росії

Нідерланди перевірять Ростовську область на предмет військової діяльності
архив
Фото: informnapalm.org

Представники армії Нідерландів проведуть перевірку у Ростовській області на предмет виявлення там військової діяльності збройних сил Росії.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на представника міноборони Сергія Рижкова.

"Інспектується район, визначений нідерландською стороною, розташований у Ростовській області і займає площу близько 18 тисяч квадратних кілометрів", - сказав Рижков.

За словами Рижкова, перевірка пройде з 17 по 20 лютого. Вона стане третьою і останньою подібною перевіркою у 2015 році. "Цією інспекцією вичерпується квота на проведення таких заходів на території Російської Федерації у 2015 році", - пояснив він.

Рижок також заявив, що командування військових частин, дислокованих на території району, де триватиме інспекція, проведуть спеціальні брифінги для нідерландських військових.

Друга цього року іноземна інспекція відбудеться у Ростовській області і у Краснодарському краї з 17 по 19 лютого на площі приблизно 14 тис. квадратних кілометрів, її проведуть військові з Туреччини.

Раніше, з 9 по 12 лютого, у Ростовській області вже проводили ще одну перевірку, здійснену українськими військовими. Зазначимо, що російські ЗМІ з посиланням на міноборони РФ повідомляють, що жодних порушень військової діяльності збройних сил РФ українські військові не зафіксували. У дійсності, однак, інспекцію з повітря виконали в неповному обсязі через значні обмеження з російського боку. Так, згідно з повідомленням прес-служби Міноборони України, група супроводу від ЗС РФ повідомила, що під час обльоту району інспекції заборонено перебувати ближче ніж 25 км до лінії державного кордону.

Крім того, ділянка району в межах населених пунктів Веселий, Самбек, Кам'яно-Андріанов, Великокрепінська, Петрівка, Хапри також була закрита для інспектування з повітря. Крім того, під час польоту, без узгодження з інспекційною групою, російська сторона змінила маршрут руху, що призвело до виходу за межі району інспекції на значну відстань від узбережжя в районі Таганрозької затоки. На вимогу української інспекційної групи повернутися в межі вказаного району в населений пункт Синявське, російська сторона відповіла відмовою. Таким чином, інспекційна група не мала можливості спостерігати з повітря за ділянкою автомобільної дороги і залізниці від Ростова-на-Дону до Таганрога.

Враховуючи обмеження вертолітного обльоту, накладені стороною, що приймає, частина інспекційної групи мала намір проінспектувати на автомобільному транспорті закриту для обльоту ділянку в межах населених пунктів Веселе, Кузьминка, Олександрівка, Калмиков. Оскільки наданий для інспекції наземний транспорт не в повному обсязі відповідав дорожнім умовам, до цієї ділянки інспекційна група не доїхала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram